Долар продовжує підйом в парі з євро, ієна стабілізується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар продовжує підйом в парі з євро, ієна стабілізується

Валюта
1710
Долар в четвер продовжує підйом в парі з євро і низкою інших валют через ескалацію напруженості навколо Північної Кореї. Разом з тим швейцарський франк і японська ієна починають стабілізуватися після різкого зміцнення в середу.
Тим часом ієна слабо зміцнюється після відставки кабінету міністрів Японії.
Євро до 9:20 за Києвом 10 серпня коштував $1,1737 у порівнянні з $1,1759 на закриття північноамериканського ринку в середу.
Курс долара до ієни склав 109,99 ієни/$1 проти 110,07 ієни/$1 за підсумками попередньої сесії. Євро в парі з японською нацвалютою подешевшав до 129,11 ієни з 129,43 напередодні.
Південнокорейська вона впала на 0,8% в парі з доларом США.
Військові КНДР повторили свою погрозу атакувати райони, прилеглі до американської військової бази на Гуамі, і заявили, що розробляють план пуску чотирьох балістичних ракет середньої дальності “Хвасон-12” як “попередження” США.
За словами генерала Кім Рак Гьома (Kim Rak Gyom), командувача стратегічними ракетними військами КНДР, ракети повинні пролетіти над територією японських префектур Сімане, Хіросіма, Коті, подолати відстань в 3 тис. 356 км і впасти в 30-40 км від бази військово-повітряних сил США на острові Гуам.
Південнокорейські військові зазначили, що на Пхеньян чекає “рішуча відплата” у разі реалізації цього плану.
Інвестори будуть шукати нові сигнали про грошово-кредитну політику та економічну ситуацію в США у виступі голови Федерального резервного банку (ФРБ) Нью-Йорка Вільяма Дадлі, який проведе прес-брифінг о 17:00 МСК в четвер.
У п’ятницю очікуються нові дані про інфляцію у США: передбачається, що зростання споживчих цін прискорилося з червневих 1,6% у річному вираженні до 1,8% в липні. Тим часом інфляція без врахування цін на продукти харчування і енергоносії, імовірно, залишилася на рівні 1,7%.
Голова ФРБ Чикаго Чарльз Еванс вважає за доцільне оголосити про початок скорочення активів на балансі Федрезерву в наступному місяці. Однак він попередив, що слабкі дані про інфляцію можуть затримати як підвищення процентних ставок, так і скорочення портфеля.
Новозеландський долар опустився на 0,4%, до $0,7306, ліквідувавши підйом на 0,5%, що раніше спостерігався. Голова ЦБ Нової Зеландії Грем Уілер заявив, що центробанк хотів би домогтися ослаблення обмінного курсу нацвалюти і завжди готовий використовувати для цього інтервенції на валютному ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас