Стартап Altaeros отримав $7,5 млн на аеростати, які роздають інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стартап Altaeros отримав $7,5 млн на аеростати, які роздають інтернет

Технології&Авто
249
Бостонський стартап Altaeros розробляє автономні аеростати. Компанія оголосила, що отримала $7,5 млн від телекомунікаційного гіганта SoftBank. Ці гроші повинні прискорити запуск програми SuperTower, метою якої є підключення віддалених сільських територій до інтернету, пише TechCrunch.
Стартап вже не перший рік працює над своїми аеростатами. Спершу в компанії ніяк звужували спеціалізацію своїх літальних апаратів. Вони заявляли, що для них може знайтися маса варіантів корисного застосування. В останні два роки різко зросла необхідність в ефективній інфраструктурі, яка забезпечить віддаленим районам доступ до мережі. У зв’язку з цим стартап взявся за реалізацію проекту SuperTower, щоб цю інфраструктуру надати. Перспективи на цьому напрямку складно переоцінити. Зараз доступ в інтернет ускладнений (або неможливий зовсім) для 4 млрд осіб. Той, хто добереться до них першим, отримає величезну перевагу.
SuperTower – це аеростат, який ширяє на висоті 250 метрів і роздає інтернет. Стартап обіцяє телекомунікаційним компаніям розширити територію охоплення витратами на 70% менше в порівнянні з встановленням традиційних вишок. При цьому згодом така модель потребуватиме набагато менше енергії для роботи. Система з аеростатів може бути розгорнута як на постійній основі, так і тимчасово: під час надзвичайних ситуацій або інших перебоїв у мережі.
Треба зазначити, що схожі проекти вже реалізує Facebook і Google. У першої це проект Aquila, у другої – проект Loon. Питається, навіщо потрібна ще одна компанія і які у неї переваги. Справа в тому, що в Altaeros кажуть, що їхня система найпростіша для впровадження в існуючі мережі. Фактично це ще одна вишка зв’язку, тільки літаюча. На аеростатах встановлено сумісне обладнання, він вимагає тієї ж реєстрації, що на звичайних вишках, такого ж обслуговування, і зрозуміле наявним фахівцям. Тож таку мережу можна розгорнути максимально швидко і непомітно.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас