Випуск кави в Індії може впасти до мінімуму за 8 років через засуху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Випуск кави в Індії може впасти до мінімуму за 8 років через засуху

Світ
156
Випуск кави в Індії в наступному сезоні може впасти до мінімуму за останні вісім років через тривалий період сухої погоди на основних територіях її вирощування, прогнозує Асоціація об’єднаних плантаторів південної Індії (UPASI).
Виробництво за сільськогосподарський рік, який почнеться 1 жовтня, може скоротитися до приблизно 300 тис. тонн. Це буде найнижчий обсяг з 2009-2010 рр., коли урожай становив 289,6 тис. тонн.
У поточному сезоні випуск кави прогнозується на рівні 316,7 тис. тонн, наводить дані UPASI агентство Bloomberg.
За даними індійських метеорологів, обсяг опадів цього літа в країні був приблизно на 18% меншим від середнього рівня. При цьому в штаті Карнатака, на який припадає близько 70% всього посадок кави, кількість опадів була на 26% нижче середнього показника за останні півстоліття.
Індія поставляє в інші країни 70% кави, і зменшення врожаю може негативно позначитися на експорті. Це викликає побоювання, оскільки засуха також викликала скорочення виробництва в Бразилії.
Ціни на арабіку підскочили приблизно на 24% з червня, коли на біржі в Нью-Йорку був зафіксований мінімум за 15 місяців. У Лондоні робуста подорожчала на 16% з найнижчого рівня за сім місяців, відзначеного в квітні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас