Кабмін почав запроваджувати в Україні новий ринок електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін почав запроваджувати в Україні новий ринок електроенергії

Енергетика
847
Кабінет міністрів України зробив крок до впровадження нового ринку електроенергії: створив координаційний центр для такого ринку.
Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в Києві в середу, 9 серпня.
Згідно з документом, очолювати центр буде віце-прем’єр-міністр України.
Крім нього, до складу цього органу увійдуть перший заступник глави парламентського комітету з ПЕК (за згодою), міністр енергетики та його заступник, голова НКРЕКП, заступники міністрів фінансів, соціальної політики, економічного розвитку, регіонального розвитку, юстиції, заступник мінстра з питань тимчасово окупованих територій, заступник глави ДФС, заступник глави ДРС, заступник глави адміністрації президента, глава Держенергоефективності.
Також за згодою до органу можуть увійти держуповноважений АМКУ, по одному члену НКРЕКП і НКЦПФР, директор держпідприємства Енергоринок, директор НЕК Укренерго, голова ради ОРЕ, інші особи.
Нагадаємо, що закон Про ринок електричної енергії набрав чинності 11 червня.
Раніше, 8 червня президент України Петро Порошенко підписав закон Про ринок електроенергії.
“Модель ринку саме така, за якою працюють країни Євросоюзу. Мета – ми перейдемо до спільної енергетичної системи Євросоюзу. Будуть введені біржі електроенергії, і ваша станція теж матиме можливість отримати справедливу ціну”, – підкреслив під час підписання Порошенко.
Законопроект Про ринок електроенергії передбачає впровадження нової моделі ринку, що включає низку сегментів: ринок двосторонніх договорів, ринок “на добу вперед”, внутрідобовий ринок, балансуючий ринок і ринок допоміжних послуг. При реалізації закону передбачається дворічний перехідний період.
Документ запроваджує норми Третього енергетичного пакета ЄС, в тому числі в питанні розділення компаній за напрямками розподілу і передачі електроенергії.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас