Через децентралізацію бюджетна підтримка регіонів зросла в 33 рази - Зубко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через децентралізацію бюджетна підтримка регіонів зросла в 33 рази - Зубко

Казна та Політика
220
У поточному році на розвиток громад та розвиток місцевої інфраструктури з держбюджету було направлено 16,5 млрд гривень.
Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає прес-служба Мінрегіону.
Він зазначив, що в порівнянні з 2014 роком, обсяг загальної бюджетної підтримки регіонів збільшився в 33 рази.
Так Зубко прокоментував прийняті 2 серпня зміни до Державного бюджету України на 2017 рік. За словами міністра, цього року введено новий вид субвенції місцевим бюджетам, спрямованої на розвиток системи охорони здоров’я в сільській місцевості, обсяг якої становить 4 млрд гривень. Її розпорядником визначено Мінрегіон.
“В умовах децентралізації ці кошти будуть стимулювати місцеві громади забезпечувати нову якість послуг на місцевому рівні – медицини, освіти, адмінпослуг і безпеки на своїх територіях. Це – можливість створити найкращі умови для обслуговування людей, а також інвестувати в інфраструктуру”, – сказав Зубко.
За його словами, на 2017 рік передбачена фінансова підтримка місцевого і регіонального розвитку на суму близько 16 млрд грн: 6,5 млрд гривень – субвенція на соціально-економічний розвиток; 270 млн гривень – кошти на будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України. 4 млрд гривень – субвенція на розвиток системи охорони здоров’я в сільській місцевості; 3,5 млрд гривень – Державний фонд регіонального розвитку; 1,5 млрд гривень – субвенція на формування інфраструктури ОТГ.
У поточному році також передбачено 650 млн гривень на проекти регіонального розвитку за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС в рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас