Tesla випустить облігацій на суму близько $1,5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla випустить облігацій на суму близько $1,5 млрд

Фондовий ринок
370
Минулий квартал, як відомо, завершився для Tesla не просто черговим збитком, а найбільшим в історії порівняно молодої компанії, хоча зростання виручки в річному вираженні виявилося більш ніж двократним. Причиною величезних збитків стали витрати, пов’язані з підготовкою до запуску нової моделі для більш широкої аудиторії Tesla Model 3, яка користується чималим попитом.
Дотепер зібрано вже понад 500 тис. замовлень на Tesla Model 3 і кожного нового дня надходить 1800 нових заявок. І не складно зрозуміти, наскільки зараз життєво важливо нарощувати виробництво, і що кожне зволікання коштуватиме компанії дуже дорого. Вийти на заплановані обсяги виробництва без зрушень у графіку Tesla повинні допомогти близько $1,5 млрд додаткових інвестицій, які компанія Маска розраховує залучити шляхом випуску відповідних облігацій.
Як пише Reuters, саме підвищений інтерес до Model 3 змусив компанію задуматися про залучення нових інвестицій. Умови чергового фінансового раунду, як і його точна дата, поки не повідомляються. Але очевидно, що таким чином автовиробник хоче підстрахуватися. Минулого тижня Маск попереджав, що наростити виробництво буде ой як не просто і говорив, що в майбутньому компанію чекає як мінімум шість місяців «виробничого пекла».
Зазначимо, Tesla планує нарощувати виробництво «експоненціально»: в нинішньому кварталі з конвеєра зійдуть 1,5 тис. автомобілів, до грудня компанія планує вийти на обсяг в 20 000 автомобілів на місяць, а в наступному році подвоїти цю цифру.
Станом на кінець другого кварталу 2017 року розпорядженні у Tesla було трохи більше $3 млрд грошових коштів та їх еквівалентів проти $3,3 млрд роком раніше і $4 млрд у попередньому кварталі. Аналітики прогнозують, що до кінця цього року рахунки Tesla «схуднуть» на $2 млрд в порівнянні з попереднім роком.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас