У ДФС анонсують ще більш жорсткі заходи щодо порушників на авто з іноземними номерами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ДФС анонсують ще більш жорсткі заходи щодо порушників на авто з іноземними номерами

Технології&Авто
5517
У ДФС вкотре закликали громадян не використовувати подібні схеми придбання автомобілів в обхід митного законодавства. І дали зрозуміти, що в остаточному підсумку це може обійтися дуже дорого.
Так, за оцінками ДФС, в Україні зараз знаходиться майже 25 тисяч авто з іноземною реєстрацією, які ввезли з порушенням режиму тимчасового ввезення. Ще 27 тисяч провалили терміни транзиту через територію країни. Про це повідомила заступник начальника управління організації митного контролю Держфіскальної служби Олена Мошинська.
І до користувачів цих автомобілів ДФС вже має претензії. Згідно з чинним законодавством, Митний кодекс встановлює штраф від 170 до 8 500 гривень за перевищення встановленого строку транзитного ввезення (залежить від тривалості порушення). За перевищення строку тимчасового ввезення держава оштрафує на суму від 850 до 17 000 гривень. І такі штрафи не поодинокі, як повідомлялося минулого тижня, а вже мають масовий характер. За словами пані Мошинської, з початку року штрафів вже зібрали на 46 мільйонів гривень за більш ніж десять тисяч порушень тимчасового ввезення та транзиту. А ще на 70 мільйонів влада оштрафувала тих, хто використовував авто не в тих цілях, які заявлялися на митниці.
Цифри вже значні. Але в ДФС анонсують ще більш жорсткі заходи щодо порушників на авто з іноземними номерами. Як стало відомо AUTO-Consulting зі слів заступника директора департаменту організації протидії митним правопорушенням ДФС Олексія Сивирина, вже розроблено законопроект, який передбачає штраф в розмірі вартості автомобіля за порушення строків перебування таких авто більше ніж 20 днів.
Крім того, за словами Сивирина, і згідно з чинним законодавством після сплати штрафу продовжувати використовувати автомобіль обійдеться дуже недешево. Але після прийняття нового законопроекту всі «лазівки» будуть закриті.
Олексій Сивирин повідомив, що відповідний законопроект ДФС вже отримав схвалення в Мінфіні і Мінекономрозвитку і зараз він знаходиться в регуляторній службі.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас