ЄС розширив санкції проти Росії через скандал з Siemens — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС розширив санкції проти Росії через скандал з Siemens

Світ
901
ЄС розширив санкції проти Росії через постачання турбін Siemens до анексованого Криму, додавши три компанії та трьох росіян, серед яких заступник міністра енергетики РФ, до санкційного списку.
Про це йдеться на офіційному сайті Єврокомісії.
“ЄС додав трьох громадян РФ та три компанії, причетних до постачання газових турбін до анексованого Криму, до переліку осіб, які підпадають під обмежувальні заходи щодо дій, що підривають територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України”, – йдеться в заяві.
Під санкції ЄС потрапили: заступник міністра енергетики РФ Андрій Черезов, глава відділу Міненерго РФ Євгеній Грабчак та глава ВАТ ЗО “Технопромекспорт” Сергій Топор-Гілка.
Серед компаній – російські ВАТ ЗО “Технопромекспорт”, ТОВ ЗО “Технопромекспорт” та ЗАТ “Інтеравтоматика”.
“Cанкції включають заморожування активів та заборону на в’їзд, та стосуються наразі 153 осіб та 40 організацій. Заходи були введені в березні 2014 року та були продовжені в березні 2017 року до 15 вересня 2017 року”, – йдеться у заяві.

Довідка Фінансів.юа:

  • 6 липня в ЗМІ з’явилася інформація, що Росія в обхід санкцій здійснила поставку німецьких газових турбін Siemens до окупованого Криму.
  • У зв’язку з антиросійськими санкціями ЄС заборонив європейським компаніям поставляти енергетичні технології на територію Кримського півострова.
  • 11 липня німецький концерн Siemens подав позови проти причетних до постачання турбін в окупований Крим.
  • 26 липня посли ЄС погодилися розширити антиросійські санкції через нелегальні поставоки енергетичних технологій на територію окупованого Криму.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас