ШІ навчився обробляти зображення до того, як зроблено фото — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ШІ навчився обробляти зображення до того, як зроблено фото

Технології&Авто
404
Новий алгоритм на основі машинного навчання, розроблений фахівцями Google і МТІ, дозволяє смартфонам обробляти фотографії в режимі реального часу, в той момент, коли зображення захоплюється видошукачем і ще до того, як знімок зроблений і збережений.
Нейронна мережа навчилася витискати зі знімка максимум, спостерігаючи за роботою п’яти професійних фотографів, які відредагували 5000 кадрів. Але головна інновація полягала в тому, щоб зробити алгоритм досить швидким і продуктивним, щоб ретушування відбувалося ще в процесі кадрування.
Google і інші компанії використовували машинне навчання для обробки зображень і раніше, але великий розмір фотографій, а також обмежені можливості «заліза» не дозволяли редагувати знімки в реальному часі. Для того щоб обійти цю проблему, інженери розробили алгоритм обробки зображення в низькій роздільній здатності, коли воно проходить через видошукач камери, а потім збільшили розділення без втрати якості.
Порівняно з системами, які редагують повнорозмірні зображення, новий підхід вимагає всього однієї сотої ресурсів пам’яті. Це дозволяє виводити на екран вже опрацьовану картинку, навіть якщо камера постійно рухається.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас