Укрзалізниця домовилася з американською General Electric про виробництво в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрзалізниця домовилася з американською General Electric про виробництво в Україні

Фондовий ринок
710
Укрзалізниця і американська компанія General Electric домовилися про співробітництво у сфері модернізації існуючих і виготовленні нових дизельних локомотивів протягом наступних 10 років.
Про це повідомила прес-служба українського залізничного монополіста.
Так, компанії вже задекларували конкретні напрями взаємодії в Листі про наміри, який 3 серпня підписали голова правління Укрзалізниці Войцех Балчун, член правління Марек Роберт Залєсний і генеральний менеджер GE Transportation у країнах СНД, Європи, Близького Сходу і Північної Африки Гокхане Байхан.
“General Electric і ВАТ Укрзалізниця будуть розвивати співробітництво для оновлення парку тепловозів і сервісного обслуговування зі значною локалізацією з використанням комплектуючих українського виробництва і потужностей українських підприємств. Це головна умова співпраці”, – йдеться в повідомленні.
Планується, що перший контракт для оновлення локомотивного парку Укрзалізниці буде укладено у вересні 2017 року, а співпрацювати з GE щодо виробництва та модернізації тепловозів планується протягом наступних 10 років.

Довідка Фінансів.юа:

  • Локомотиви будуть задіяні на найбільш вантажонапружених ділянках, а також для усунення вузьких місць на шляху перевезення вантажів у напрямку портів.
  • У травні 2016 року Bombardier і General Electric заявили про намір надати Укрзалізниці локомотиви для експериментального використання на 3-6 місяців.
  • В липні 2016 року компанія General Electric передала локомотиви Укрзалізниці для подальшого тестування в Україні.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас