Морпорти заробили чистими 1,8 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Морпорти заробили чистими 1,8 млрд грн

Казна та Політика
182
За підсумками першого півріччя 2017 року чистий прибуток держпідприємства «Адміністрація морських портів України» (АМПУ) становив 1,83 мільярда гривень, а дохід – 4,16 млрд грн, — йдеться в повідомленні прес-служби ДП.
Як відзначають портовики, підприємство сплатило на користь держави 2,5 млрд грн, що становить 60% від отриманого доходу за вказаний період. Сума сплаченого податку на прибуток державних підприємств склала 354,5 млн грн, а дивідендів – 1,5 млрд грн.
«Фінансова політика АМПУ, яку я «визнаю», — абсолютно всі кошти, акумульовані держпідприємством, повинні йти на розвиток галузі. Прибутковість АМПУ залишається на рівні попереднього року, але ми в рази збільшуємо інвестиції в проекти розвитку — днопоглиблення, реконструкцію і будівництво портової інфраструктури, оновлення флоту тощо. Оплачуючи портові збори, компанії галузі побачать, як ці гроші «працюють» і втілюються в сучасних проектах», — розповів керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.
За його словами, держпідприємство оптимізує свої витрати, «йдемо шляхом передачі непрофільних активів, зокрема соціальних об’єктів, і займаємося тільки профільною діяльністю, тобто розвитком портовій галузі».
«Упевнений, що фінансові результати вже у наступному році будуть ще більш показовими», — додав голова компанії.
В АМПУ нагадали також, що 12 липня 2017 р. Кабінет міністрів України затвердив фінансовий план АМПУ на поточний рік, який передбачає здійснення капітальних інвестицій у розмірі 3,9 млрд грн. Цей показник у шість разів перевищує бюджет фінансування інфраструктурних проектів у 2016 р., коли було витрачено 650,1 млн грн.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас