Sabre Labs створює технологію пошуку пасажирів по аеропорту, щоб допомогти їм не спізнюватися на рейс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sabre Labs створює технологію пошуку пасажирів по аеропорту, щоб допомогти їм не спізнюватися на рейс

Технології&Авто
211
Технологічна компанія Sabre Labs (Техас, США) створює технологію пошуку пасажирів по аеропорту, яка допомогла б упереджувати їхнє запізнення на рейс і відповідно рейси б менше затримувалися.
Про це розповів глава департаменту інновацій компанії Джоакім Еверстін в інтерв’ю ato.ru, повідомляє ЦТС.
“Наш новий прототип пов’язаний з визначенням місця розташування пасажирів. В аеропорту ми можемо відстежувати переміщення людей і аналізувати їх потоки на комп’ютері. Дуже часто буває, що на рейс кличуть пасажирів, які десь затримуються. А якщо ви відстежуєте всіх, то відразу ясно, що один пасажир взагалі не приїхав і чекати його немає сенсу, а інший затримався в магазині і йому треба відправити персональне повідомлення, що пора поспішити на посадку, інакше він запізниться. Тож системи визначення місця розташування можна використовувати проактивно, не чекаючи, поки хтось вже запізнився”, – розповів Джоакім Еверстін.
Він додав, що при посадці в літак була б дуже корисною камера, що зчитує біометричні параметри і підтверджує, що “ви – це дійсно ви”. Це могло б заощадити багато часу пасажирів і праці співробітників аеропортів і авіакомпаній, підкреслив експерт.
“Уявіть, наскільки буде швидше, якщо ви просто йдете, камера розпізнає ваше обличчя і – ви зареєстровані. Аеропорти обслуговують мільйони пасажирів, і якщо заощадити на кожній людині навіть п’ять секунд, в сумі це виливається в тижні і навіть місяці, та й сам процес стає більш плавним. Сучасні технології дозволяють ідентифікувати певні обличчя серед натовпу”, – зазначив Джоакім Еверстін.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас