Шопінг за кордоном перестав бути пріоритетом для китайських туристів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шопінг за кордоном перестав бути пріоритетом для китайських туристів

Світ
449
Китайські туристи в цьому році вперше обмежать витрати на покупки в магазинах європейських і азіатських міст і продовжать збільшувати витрати на відвідування ресторанів та екскурсій, свідчать дані щорічного опитування сайту бронювання готелів Hotels.com і Ipsos.
В опитуванні 2017 року лише третина китайців, які виїжджають за кордон на відпочинок, назвали шопінг головною спонукальною причиною. У 2016 році покупки за кордоном були пріоритетом для двох третин респондентів.
“Вперше в історії шопінг перестав бути основною причиною китайського міжнародного туризму, – заявив Financial Times віце-президент Hotels.com по Азіатсько-Тихоокеанському регіону Абхірам Чаудрі. – Кліше про те, що китайські туристи їздять тільки за покупками, відходить у минуле. Схоже, вони хочуть отримати більше вражень”.
За даними опитування консалтингової фірми Oliver Vyman, туристи з КНР в середньому витрачали за кордоном в 2016 році 20 тис. юанів (близько $3 тис.) – трохи більше, ніж роком раніше. При цьому витрати на шопінг впали до 6,7 тис. юанів з 8,05 тис. юанів в 2015 році.
Аналітики відзначали, що виїзний туризм став доступний практично всім верствам населення, а не тільки найбільш забезпеченим китайцям, що також пояснює зниження витрат на покупки.
FT також провела власне опитування, згідно з яким китайці знизили частку витрат на шопінг в цьому році до 37% з 47% в 2013 році. При цьому витрати на проживання, харчування та розваги збільшилися з 31% до 44%.
У 2016 році громадяни Китаю здійснили 122 млн поїздок за межі материкової частини країни (в тому числі в Гонконг і Макао), приріст відносно 2015 року склав 4%. Понад 80% китайських туристів їдуть в інші країни Азії, але кількість відпочиваючих в Європі і США збільшилася в 2016 році на 25% і 12% відповідно.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас