Експерт висловився про рішення суду щодо авто на литовських номерах» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт висловився про рішення суду щодо авто на литовських номерах»

Технології&Авто
4204
Рішення Вищого адміністративного суду України стосовно власника автомобіля на іноземних номерах, якого оштрафували на 420 тис. грн може стати прецедентом для українських судів, що розглядають аналогічні справи.
Про це заявив генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.
“В Україні хоч і не прецедентне право, але судді дивляться на рішення інших інстанцій. Вищий адміністративний суд – це суд третьої інстанції. Ми розуміємо, що якщо він вже виніс таке рішення, то він знову ухвалить подібне рішення за рівнозначних обставин. Шкода, звичайно, що судять українців, які стали жертвами шахрайства, жертвами «бізнесменів», які організовують ввезення таких машин. Так і тут – всі мовчать про фірми, які привозять ці авто”, – зазначив експерт.
“Це рішення суду буде сигналом для всіх українців. Я проводив роз’яснювальну роботу, говорив, що ніякої легальної можливості їздити на таких машинах немає. Тепер рішення суду показує всім українцям, що ніяких легальних поїздок не може бути, що все це обман, що всі ці автомобілі ввозилися іноземцями, а згідно з 380-ї статтею (Митного кодексу України), передача іноземцем управління та користування автомобілем заборонена. І людей тепер судять. Шкода, що судять людей, а не організаторів цих схем”, – сказав Олег Назаренко.
За матеріалами:
Апостроф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас