У Британії хочуть покарати провайдерів-обманщиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії хочуть покарати провайдерів-обманщиків

Світ
514
Британські парламентарії заявили у своєму зверненні до регулятора Ofcom, що мільйони абонентів широкосмугового зв’язку, які не отримують швидкість з’єднання, за яку вони платять, повинні отримати компенсацію від провайдерів.
Британська «інфраструктурна» група депутатів, яку очолює колишній голова консервативної партії Грант Шаппс, підрахувала, що до 6,7 млн британських широкосмугових з’єднань недотягують до мінімуму в 10 мегабіт, який уряд хоче зробити британським стандартом для базового обслуговування. Звіт Broadband 2.0, який підтримали 57 депутатів, вимагає автоматичної компенсації для клієнтів, які не отримують рівень швидкості, обіцяний компаніями.
«Незважаючи на те, що широкосмуговий зв’язок вже став обов’язковим елементом домашнього побуту, якість обслуговування ще не наздогнала попит, – каже Шаппс. – Неприйнятно, що в секторі телекомунікацій Великобританії, як і раніше, відсутні мінімальні стандарти захисту клієнтів від затяжних процедур подачі скарг».
Ofcom управляє також добровільним кодексом практики широкосмугових з’єднань, до якого приєдналися провідні провайдери Великобританії BT, Sky і Virgin Media. Він дозволяє клієнтам розірвати контракт, не сплачуючи штраф, якщо реальна швидкість інтернету виявляється нижче мінімального порогу, встановленого провайдером. Представник регулятора заявив, що працює над посиленням кодексу, але про компенсацію через низьку швидкість поки не йшлося. Тим часом, в березні Ofcom заявив про те, що провайдери будуть платити за тривалі ремонти ліній і взагалі тривале обслуговування, а клієнти отримають гроші автоматично на свої рахунки.
За матеріалами:
the guardian
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас