Дешеві автомобілі з Канади: економіст висловився про "великі сподівання" українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дешеві автомобілі з Канади: економіст висловився про "великі сподівання" українців

Технології&Авто
4269
Угода про зону вільної торгівлі з Канадою, що набула чинності 1 серпня, не вигідна для економіки України; перспектива безмитного заведення в країну старих канадських автомобілів “остаточно добиває” українську автомобільну промисловість і завдає шкоди бюджету України.
Таку думку висловив екс-міністр економіки України Віктор Суслов.
“Чи справді Україні вигідно укладати угоди про вільну торгівлю? У будь-якому підручнику з економіки можна прочитати, що такі угоди вигідно укладати тим країнам, які мають більш конкурентоспроможну економіку. Але Україна до таких країн не належить”, – констатував він.
У цьому контексті економіст сказав: “Ми не можемо конкурувати з Канадою практично ні в одній сфері. Наш експорт в Канаду обчислюється кількома десятками мільйонів доларів, тому що наша продукція неконкурентоспроможна, нам нема чого туди експортувати. Імпорт з Канади – близько 200 мільйонів доларів. Тому Канада буде вигравати”.
Суслов також зізнався, що не поділяє “великих надій” щодо можливості безмитно завозити в Україну старі автомобілі з Канади. “Звичайно, багато потенційних покупців цьому радіють, але це остаточно добиває і власну українську автомобільну промисловість, і завдає шкоди бюджету, тому що все-таки автомобілі – це не той товар, який потрібно звільняти від податків і мит. Імпорт автомобілів – це та стаття, яка серйозно поповнювала український бюджет”.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас