Хакери з РФ від імені Visa і MasterCard атакували 250 компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери з РФ від імені Visa і MasterCard атакували 250 компаній

Банківські метали
699
Група імовірно російських хакерів Cobalt в першій половині 2017 року атакувала понад 250 компаній у різних країнах, йдеться в звіті компанії Positive Technologies, що займається інформаційною безпекою.
Cobalt розсилали фішингові листи від імені Visa і MasterCard. Листи із зараженими файлами отримали більш ніж три тисячі осіб з 250 компаній в 12 країнах світу.
В розсилку потрапили користувачі з країн СНД, Європи, Південно-Східної Азії, Північної та Південної Америки. Серед постраждалих компаній виявилися банки, біржі, страхові компанії, інвестфонди.
Експерти Positive Technologies зазначили, що методи Cobalt удосконалюються. Хакери заздалегідь зламали інфраструктуру нефінансових партнерів банків, оскільки вони менш захищені, щоб підготувати плацдарм для подальших атак.
Відзначається, що близько 30 відсотків працівників відкривають потенційно небезпечні листи.
“Але в даному випадку відсоток тих, хто відкрив, був у 2-2,5 разу вищій, оскільки листи відправлялися від імені контрагента, а в ряді випадків навіть від імені конкретних співробітників”, – стверджують експерти.
Хакерам Cobalt також приписують атаку на банкомати в Тайвані, Таїланді, яка сталася влітку 2016 року. Шкідлива програма змусила пристрої викидати гроші.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас