Китайський суперкомп'ютер створив найбільшу модель Всесвіту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський суперкомп'ютер створив найбільшу модель Всесвіту

Технології&Авто
2180
Китайські фахівці вчаться повною мірою використовувати обчислювальну потужність Sunway TaihuLight – найпотужнішого суперкомп’ютера в світі. В останні роки Китай випередив інші країни в цій сфері, і створення віртуальної моделі Всесвіту стало одним з найбільш вражаючих досягнень.
Високопродуктивні суперкомп’ютери дозволяють дослідникам працювати в тандемі з іншими передовими технологічними об’єктами, такими як найбільший в світі радіотелескоп, щоб розкрити всі таємниці Всесвіту. Шляхом моделювання ранніх етапів її розвитку на Sunway – або на наступному поколінні суперкомп’ютерів – дослідники визначать найбільш перспективні для спостереження за допомогою телескопа області космічного простору.
Гао Лян, завідувач кафедри обчислювальної космології в Національних астрономічних обсерваторіях Китайської академії наук, розповів, що побудована його командою комп’ютерна модель імітує народження і раннє розширення Всесвіту з використанням 10 трильйонів цифрових частинок.
Масштаб цього проекту був в п’ять разів більшим, ніж в попередньому експерименті, який був проведений в минулому місяці астрофізиками в Цюріхському університеті в Швейцарії. У той час як європейські вчені витратили на моделювання Всесвіту 80 годин машинного часу, в Китаї впоралися за годину. Китайська робота була проведена в Національному суперкомп’ютерному центрі в місті Усі провінції Цзянсу.
За матеріалами:
Business Insider
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас