Створено пристрій, здатний зарядити смартфон при ходьбі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено пристрій, здатний зарядити смартфон при ходьбі

Технології&Авто
355
Дослідники створили надтонку систему збору енергії, здатну генерувати невелику кількість електрики при згинанні або розтягуванні. Пристрій може бути вбудований в одяг і заряджати телефон або інші гаджети, пише Featured.
«Я очікую, що в майбутньому ми всі будемо заряджати наші персональні пристрої, черпаючи енергію з наших рухів і навколишнього середовища», – говорить Кері Пінт, доцент кафедри машинобудування в Університеті Вандербільта, керівник дослідження.
В даний час багато досліджень спрямовані на пошук ефективних способів використання зовнішніх джерел енергії. До них належать механічні пристрої, призначені для використання енергії з вібрацій і деформацій; теплові пристрої, спрямовані на отримання енергії з температурних коливань; випромінюючі енергетичні пристрої, які отримують енергію від світла, радіохвиль і інших видів випромінювання; і електрохімічні пристрої, що використовують біохімічні реакції.
Дослідники визнають, що однією з проблем є відносно низька напруга, вироблена їхнім пристроєм. Вона знаходиться в мілівольтному діапазоні. Проте, вони намагаються підвищити вироблення напруги.
Одним з найбільш футуристичних застосувань цієї технології може стати одяг, покритий рідкокристалічними дисплеями, що дозволяє власникам змінювати кольори і малюнки за допомогою свого смартфона.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас