Лагард може перевезти МВФ в Пекін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лагард може перевезти МВФ в Пекін

Світ
689
Міжнародний валютний фонд (МВФ) може перебазуватися до Пекіна протягом десятиліття, якщо тенденції зростання економіки КНР і інших великих ринків, що розвиваються, продовжаться, оскільки це позначається на структурі голосування фонду, сказала керуючий директор МВФ Крістін Лагард, пише Reuters.
Лагард сказала на заході Центру глобального розвитку у Вашингтоні, що такий крок є “можливістю”, тому що фонду необхідно буде збільшити своє представництво на основних ринках, що розвиваються, на тлі зростання значущості та впливовості таких країн.
За словами Лагард, це може означати, що таку розмову можна знову відновити через 10 років, коли фонд, можливо, вже не буде розташовуватися в Вашингтоні, округ Колумбія. “Ми зробимо це в нашому головному офісі в Пекіні”, – сказала Лагард.
Вона додала, що в статуті МВФ міститься заклик до того, щоб головний офіс установи був розташований в найбільшій економіці країни, що є членом фонду.
Відтоді як МВФ був заснований в 1945 році, Сполучені Штати завжди мали право вето щодо основних рішень МВФ з 16,5-відсотковою часткою голосів своїх членів.
Але економісти вважають, що Китай, чиє зростання, згідно з багатьма прогнозами, в розмірі понад 6% перевищить ВВП США протягом наступного десятиліття, а економіка КНР стане найбільшою в світі в номінальному вираженні.
Деякі, включаючи МВФ, стверджують, що Китай вже робить більший внесок в глобальне зростання на основі паритету купівельної спроможності, який регулює відмінності в цінах.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас