Apple і китайська CATL розроблять батарею для електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple і китайська CATL розроблять батарею для електромобілів

Технології&Авто
254
Минулого року Apple, за чутками, працювала над автономним електромобілем під кодовою назвою «Project Titan», але незабаром закрила його, зосередившись на безпілотній платформі. Це нещодавно підтвердив глава компанії Тім Кук, назвавши її «основною технологією». Однак тепер Apple, схоже, знову повертається до «заліза» і об’єднується з китайцями для розробки акумуляторів, пише Electrek.
За повідомленням порталу Yicai Global, CATL (Contemporary Ampex Technology), найбільший виробник автомобільних акумуляторів у Китаї, працює з Apple за конфіденційним проектом в провінції Фуцзянь. Ні Apple, ні CATL не коментують це повідомлення.
Якщо інформація точна, то це означає, що Apple все ще перебуває в пошуку свого місця у майбутній індустрії електромобілів і автономного транспорту. Не виключено, що проект «Титан» був переосмислений і зосереджений на створенні повністю електричного автомобіля, а не автономної системи, яку потім Apple продавала б стороннім автовиробникам, на кшталт того, що робить Waymo.
Об’єднання з CATL може сильно просунути Apple в справі створення електромобіля, позаяк акумулятор вважається найслабшим місцем цього транспорту.
Якщо Apple всерйоз має намір вступити в гру на ринку електромобілів, то CATL один з небагатьох потенційних партнерів, який може їй в цьому допомогти. Apple вже є великим покупцем батарей для своєї техніки, але акумулятори для електромобілів – це зовсім інший масштаб. Один електромобіль Tesla S споживає енергії, як 4 тисячі «айфонів».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас