Депутати пропонують блокувати інтернет-магазини за недостовірну інформацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати пропонують блокувати інтернет-магазини за недостовірну інформацію

Казна та Політика
2077
Нардепи пропонують в 10 разів збільшити штрафи і блокувати доступ до магазинів-порушників. 50% звернень громадян у сфері захисту прав споживачів стосується інтернет-торгівлі непродовольчими товарами», – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту №6754.
Нардепи пропонують суттєво посилити санкції за невиконання норм Законів «Про електронну комерцію» і «Про захист прав споживачів».
Зокрема, документ пропонує штрафувати інтернет-торговців за неподання інформації про дійсний номер телефону або адресу для прийому претензій покупців на суму 30% від вартості реалізованої партії товарів чи наданих послуг.
При цьому планується збільшити мінімальний розмір штрафу з нинішніх 5 до 50 НМДГ. Аналогічні санкції загрожують інтернет-магазинам, які не ведуть облік витрат і доходів.
Також законодавці хочуть надати Держспоживслужбі право блокувати доступ до інтернет-магазинів, які допустили вказані порушення. Обов’язки щодо виконання таких рішень відомства планується покласти на інтернет-провайдерів.
Подумали нардепи і про відповідальність за виконання рішень Держспоживслужби про заборону доступу до магазинів-порушників.
«Незабезпечення постачальником послуг проміжного характеру, який надає доступ до мережі Інтернет, призупинення доступу до веб-сайту у випадках, встановлених цим Законом, спричиняє застосування штрафних санкцій в розмірі 100 НМДГ», – йдеться в документі.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас