В Індії хочуть заборонити безпілотні авто. Вони можуть «вбити» робочі місця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Індії хочуть заборонити безпілотні авто. Вони можуть «вбити» робочі місця

Світ
255
Безпілотні автомобілі – один із трендів найближчого майбутнього. Вже у 2025 році їх кількість складе 10% від загальної кількості машин на дорогах, а за наступні десять років цей показник зросте до 40%. Цілий ряд автомобільних компаній працює над створенням безпілотних авто, вони тестуються по всьому світу. Але є країна, де таким перспективам не раді.
Як повідомляє Engadget, міністр транспорту Індії Нітін Гадкарі зробив заяву, що безпілотні автомобілі в країні можуть бути заборонені.
«Ми не збираємося дозволяти рух безпілотних автомобілів в Індії. У нас тверда позиція з цього питання».
Таке рішення викликане не міркуваннями безпеки (технології все ще недосконалі), а бажанням зберегти робочі місця. Нині в країні понад 2,2 млн комерційних водіїв. У найближчі кілька років країна планує взяти на роботу ще 500 000 людей додатково, для чого відкрито близько сотні спеціальних робочих центрів.
Варто зазначити, що великої кількості бажаючих тестувати свої безпілотні автомобілі немає. За заявами Тревіса Каланіка і Сундара Пучаї, через складний трафік в містах Індії тестувати автомобілі з нинішніми технологіями там практично неможливо. Місцева компанія Tata Elxsi, яка також намагається розвивати безпілотні технології, робить це на окремому треку з симуляцією реальної обстановки. Як заборона відобразиться на майбутньому компанії – не повідомляється.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас