Morgan Stanley перевершив за капіталізацією Goldman Sachs вперше за 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Morgan Stanley перевершив за капіталізацією Goldman Sachs вперше за 10 років

Фондовий ринок
256
Американський банк Morgan Stanley, що зайняв після фінансової кризи досить обережну позицію, в понеділок перевершив за капіталізацією свого конкурента – Goldman Sachs Group Inc., який дотримується більш вільного підходу до бізнесу, що відзначено вперше за 10 років, пише газета The Wall Street Journal.
Акції Morgan Stanley подорожчали за підсумками торгів 24 липня на 0,3% – до $46,71, що є максимальною ціною з березня і відповідає капіталізації банку на рівні $86,4 млрд, свідчать дані FactSet.
Вартість акцій Goldman Sachs опустилася в понеділок на 1% – до $218,18, що відповідає капіталізації в $85,88 млрд. Таким чином, ринкова вартість Morgan Stanley вища приблизно на $500 млн у порівнянні з Goldman Sachs.
Раніше спостерігалася зворотна ситуація: у 2009 році різниця між капіталізацією Goldman Sachs і Morgan Stanley досягала $53 млрд на користь Goldman.
Goldman Sachs демонстрував досить сильні показники після фінансової кризи 2008 року. Однак в останні роки банк страждав від послаблення волатильності світових фінансових ринків, а також посилення регулювання, що зробило торгові операції з цінними паперами та деривативами менш прибутковими.
Morgan Stanley, який насилу вийшов з кризи, сфокусувався на більш стабільних напрямках бізнесу, включаючи управління активами заможних клієнтів, і скоротив операції з торгівлі активами з фіксованою прибутковістю.
Прибуток і виручка Morgan Stanley за другий квартал 2017 року перевершили прогнози ринку, в той час як результати Goldman Sachs розчарували інвесторів: виручка банку від операцій з цінними паперами з фіксованою прибутковістю, валютами та сировиною (FICC) впала на 40%.
Капіталізація Goldman Sachs перевищувала ринкову вартість Morgan Stanley з 2007 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас