НБУ продає прострочені українські кредити через США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ продає прострочені українські кредити через США

Кредит&Депозит
799
Американські майданчики FFN і DebtX оголосили перші торги – $410 млн “поганих” кредитів у заставі НБУ.
Так, американські спеціалізовані майданчики First Financial Network (FFN, Оклахома-Сіті) і The Debt Exchange, Inc. (DebtX, Делавер) оголосили про дебютні для них первинні продажі прострочених кредитів від імені Національного банку і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) України, передає агентство Інтерфакс-Україна.
“На початковому етапі відбудеться продаж пакета з 52 кредитів на загальну суму $170 млн. (4,6 млрд грн)”, – повідомила FFN, відзначаючи, що діє також від імені Нацбанку України.
Згідно з повідомленням, пропонований через цей майданчик пакет складається з комерційних кредитів, за якими не виконуються кредитні зобов’язання. Різні кредити з цього пакету забезпечені різними видами застави, включаючи великий діючий роздрібний продуктовий бізнес, завод з виробництва устаткування, компанії з переробки сільськогосподарської продукції, комерційні об’єкти нерухомості, землю та інші активи.
FFN уточнює, що мова йде про продаж цього портфеля одним лотом, і додає, що потім очікуються більші продажі.
Згідно з повідомленням, інформація, необхідна для проведення due diligence, буде доступна кваліфікованим інвесторам через захищений веб-сайт, а онлайн-торги призначені на 19 вересня 2017 року.
“Від імені ФГВФО компанія DebtX проводить закритий аукціон вартістю близько 6,5 млрд грн ($240 млн) за кредитами, отриманими від ліквідації декількох банків”, – сказано в оголошенні на сайті іншого майданчика.
DebtX вказує, що матеріали для due diligence будуть доступні найближчим часом, а пропозиції почнуть прийматися у вересні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас