В Японії через брак лікарів діагнози ставитиме ШІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Японії через брак лікарів діагнози ставитиме ШІ

Технології&Авто
582
Останні технології візуальної діагностики виявляються швидшими і набагато точнішими, ніж найдосвідченіший лікар, пише Nikkei. Японія планує використовувати ШІ, щоб впоратися з браком фахівців-людей.
У найближчому майбутньому японські лікарі будуть масово використовувати системи візуальної діагностики, засновані на штучному інтелекті. Такі системи зможуть знаходити настільки непомітні аномалії, що з великою часткою ймовірності доктор їх ніколи не помітив би сам. Зараз лікарі, компанії та венчурні фірми беруть участь у розробці та доопрацюванні таких систем, тож, ймовірно, найближчим часом вони допоможуть з браком лікарів у певних галузях.
«Ми сподіваємося розробити ШІ, який зможе діяти нарівні з досвідченими лікарями», – каже Кійохіто Танака, заступник президента Японського товариства гастроентерологічної ендоскопії. Цього року асоціація фахівців з проблем шлунково-кишкового тракту почала дослідження з діагностики з використанням ШІ і ендоскопічної візуалізації.
Для початку вони збирають величезну базу зображень. Імовірно, до неї увійдуть 320 000 зображень, зібраних з 32 госпіталів. Алгоритми отримають доступ до цієї бази для глибокого навчання, розробники сподіваються, що це поліпшить точність діагнозів системи. Деякі системи при навчанні враховують думку лікарів щодо попередніх діагнозів.
В Японії розробляються кілька подібних проектів. Компанія LPixel, пов’язана з Токійським університетом, розробляє систему, що визначає аневризми. Аневризма може викликати пошкодження головного мозку, і раннє виявлення має вирішальне значення для запобігання тяжким наслідкам. Компанія надає свій діагностичний ШІ разом з базою МРТ-зображень, зібраних з 10 медичних установ. Доктору демонструється 3D-зображення кровоносної системи, на якій червоним алгоритм позначає місце можливого знаходження аневризми. LPixel планує вийти на ринок зі своєю системою в 2019 році.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас