Українці вірять, що безвіз допоможе знайти роботу в ЄС - опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці вірять, що безвіз допоможе знайти роботу в ЄС - опитування

Особисті фінанси
785
41% українців учасників готові назовсім виїхати з країни заради нової роботи за кордоном, 38% – хотіли б отримати закордонний досвід роботи і повернутися. 16% впевнені в тому, що можуть реалізуватися як професіонали в рідній країні. Про це свідчать дані опитування, проведеного порталом rabota.ua.
При цьому можливості безвізу для знайомства з потенційним роботодавцем (наприклад, на співбесіді) готові використовувати 41% учасників опитування. Ще 31% зізнався, що вже давно активно шукають роботу за кордоном, а 28% повідомили, що не планували роботу за кордоном і до введення безвізу.
Piccy.info - Free Image Hosting
Більшість опитаних знають, що введення безвізового режиму не дає права на роботу за кордоном. Але 6% вважають, що безвіз – це не тільки можливість побачити світ без клопоту з посольствами та отриманням візи, а й шанс працевлаштуватися у іноземного роботодавця.
Переважна більшість вважають, що безвіз навряд чи посилить інтерес до українців іноземних роботодавців, адже для роботи все одно потрібна віза. Але 45% впевнені, що скасування візового режиму спростить процедуру “знайомства” з майбутнім роботодавцем.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас