МФК інвестує $15 млн на підтримку МСБ в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МФК інвестує $15 млн на підтримку МСБ в Україні

Фондовий ринок
307
Міжнародна фінансова корпорація (МФК, IFC) вирішила інвестувати 15 млн доларів в новий фонд прямих інвестицій для підтримки малого та середнього бізнесу (МСБ) в Україні.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби МФК.
Фонд Emerging Europe Growth Fund II (EEGF III) сприятиме розширенню доступу до фінансування для малих і середніх підприємств в Україні.
Ця інвестиція є частиною більш широких зусиль МФК з підтримки економічного зростання і створення робочих місць.
Інвестиції корпорації в акціонерний капітал фонду підтримують найбільший в Україні фонд прямих інвестицій, який вийде на ринок протягом останніх 10 років.
Фондом буде керувати Horizon Capital, провідний менеджер фондів прямих інвестицій, очолюваний Оленою Кошарною.
Цільовий розмір EEGF III становить близько 150 млн доларів.
Фонд планує зосередитися на інвестиціях в динамічно зростаючі, експортно-орієнтовані компанії в ІТ, легкій промисловості та агробізнесі.
Серед інших інвесторів нового фонду: Європейський банк реконструкції та розвитку, Німецький банк розвитку DEG, Голландський банк розвитку FMO і Western NIS Enterprise Fund (WNISEF).
Новий фонд планує інвестувати в 10-15 компаній, причому розмір транзакції складе від 5 до 20 млн доларів кожної інвестиції.

Довідка Finance.UA:

  • Horizon Capital є клієнтом МФК з 2008 року.
  • В кінці червня Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) вирішив виділити 30 млн доларів для Emerging Europe Growth Fund III, LP (EEGF III).
  • Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) вирішив виділити 30 млн доларів у фонд прямих інвестицій Emerging Europe Growth Fund III, L. P. (EEGF III, Делавер, США), який запускається інвесткомпанією Horizon Capital Advisors, LLC для інвестицій переважно в Україну і Молдову.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас