Міносвіти звинувачує вірус Petya.A в проблемах з електронною базою для абітурієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міносвіти звинувачує вірус Petya.A в проблемах з електронною базою для абітурієнтів

Казна та Політика
299
Міносвіти звинувачує вірус Petya.A в проблемах з електронною базою для абітурієнтів. Нові проблеми з електронною базою заважають абітурієнтам подавати заяви в бажані ВНЗ. Комусь не зарахували всі бали, комусь заяву анулювали, а хтось досі не може навіть зареєструватися в електронній системі. Про це йдеться в сюжеті одного з українських телеканалів.
Тепер усім, хто не може зареєструватися в системі, – дорога до приймальних комісій. Міністерство освіти дозволило подавати письмові заяви. У комісії повинні переконатися, що абітурієнт дійсно не зміг зареєструватися, а далі приймають від нього паперову заяву.
Деякі з вступників докоряють системі в тому, що вона загубила бали – наприклад, за всеукраїнську олімпіаду з певного предмету. Ці бали могли б істотно поліпшити прохідні позиції кандидата в ВНЗ, однак комп’ютерна програма їх просто не зарахувала. Тільки за перші два дні вступної кампанії до вузів надійшли тисячі заяв з помилками в балах.
“У нас було 1200 таких заяв з порожніми конкурсних балів. Вони були анульовані єдиною державною базою освіти. І вступники повинні подати знову”, – пояснила заступник відповідального секретаря приймальної комісії КПІ Радміла Сегол.
По всій Україні вже анулювали 40 тисяч заяв.
У Міністерстві освіти кажуть, що цим абітурієнтам направили листи, щоб повторили заявки.
Винного знайшли – це вірус Petya.A.
“Спрацював черговий захист від можливої атаки, хоча, на щастя, тоді ніякої атаки не було. Та частина інформації, яку вступники в своїх кабінетах подавали в систему, не була в системі збережена”, – стверджує директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас