Україна і Білорусь за 2 роки можуть збільшити товарообіг до майже $8 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Білорусь за 2 роки можуть збільшити товарообіг до майже $8 млрд

Казна та Політика
210
Заступник прем’єр-міністра Білорусі Володимир Семашко вважає, що Україна і Білорусь за два роки мають можливість збільшити товарообіг до майже $8 млрд.
“Минулий рік був вдалим у нас… Товарообіг між Україною та Білоруссю зріс на 10,5% за нашою статистикою і на 10,8% – за вашою статистикою… Це незважаючи на те, що минулий рік був роком рецесії”, – сказав він після засідання міжурядової українсько-білоруської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва в Києві у вівторок.
При цьому заступник прем’єра зазначив, що за перші 5 місяців 2017 року зростання товарообігу між країнами становило 26,7%.
“Потенціал України та Білорусі дозволяє нам сподіватися у найближчі, думаю, два роки вийти на той рекордний товарообіг, який був у 2012 році, коли взаємний товарообіг становив $7,9 млрд, і сьогодні всі є передумови – і зовнішні, і внутрішні – щоб це зробити”, – сказав Семашко В..
Він додав, що Білорусь зацікавлена в поставках сільськогосподарської техніки в Україну і розуміє необхідність виконання вимог Києва про рівень локалізації її виробництва.
За словами віце-прем’єр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, зараз взаємний товарообіг між країнами становить $4,5 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас