Україна може не отримати 600 мільйонів євро від ЄС - Климпуш-Цинцадзе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може не отримати 600 мільйонів євро від ЄС - Климпуш-Цинцадзе

Казна та Політика
906
Якщо до кінця жовтня Україна не виконає низку умов ЄС, то може не отримати 600 мільйонів євро допомоги.
Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.
«Якщо Україна не виконає ці умови до кінця жовтня в прийнятному для наших партнерів форматі, щоб хоча б деякі питання знаходилися на фінальній стадії, то ми не зможемо отримати останній транш макрофінансової допомоги», – сказала Климпуш-Цинцадзе.
Вона зазначила, що ця програма допомоги від ЄС закінчує свою дію 4 січня 2018 року, і якщо Україна не встигне, то необхідно буде вести нові переговори.
Серед умов, які Україні необхідно виконати: створення умов, за яких було б неможливо порушувати зобов’язання України по зоні вільної торгівлі з ЄС (на кшталт мораторію на продаж лісу-кругляка або введення додаткових мит на вивезення товарів), створення автоматизованої системи попередньої перевірки НАЗК електронних декларацій з використанням доступу до всіх реєстрів, у тому числі Державної фіскальної служби.
Для вирішення цього питання необхідно внесення змін до законів, а також НАЗК має провести організаційні дії для початку роботи такої системи.
Вимогою є також створення відкритого реєстру неповернених кредитів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас