Розроблено ШІ, який допоможе створювати більш досконалі чатботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розроблено ШІ, який допоможе створювати більш досконалі чатботи

Технології&Авто
366
Дослідники розробили штучний інтелект, який може оцінити переконливість чатбота з точки зору людини, пише New Scientist. Це допоможе створювати більш досконалих віртуальних помічників.
На основі фрагмента діалогу між чатботом і людиною система передбачає, наскільки людина б оцінила переконливість чатбота. Подібна система може бути корисна для розробки поліпшених версій віртуальних помічників.
Сучасні помічники направлені на вирішення конкретних завдань – вони можуть допомогти замовити піцу або показати прогноз погоди, але поцікавитися їхньою думкою про погоду поки що важко. А саме здатність бути переконливим співрозмовником багато хто вважаэ критерієм успішності штучного інтелекту.
Вчені сперечаються, яким повинен бути тест Тюрінга – і більшість упевнена, що якщо робот зможе переконати більшість співрозмовників, що він людина, то тест буде пройдено успішно. Великі компанії, такі як Amazon, без особливих труднощів справляються з подібним тестуванням – у них великий штат співробітників. Але для маленьких компаній це може виявитися складним.
І система, розроблена Райаном Лоу з Університету Макгілла в Монреалі, Канада, здатна допомогти таким компаніям створювати більш досконалих віртуальних помічників. Поки що система потребує доопрацювання – наприклад, відповісти “я не знаю” – дуже по-людськи, але це не те, що захоче почути користувач від чатбота.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас