Китай опублікував несподівано позитивну статистику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай опублікував несподівано позитивну статистику

Світ
705
За даними, опублікованими в понеділок Національним бюро статистики, економіка КНР в II кварталі зросла на 6,9%, не змінившись в порівнянні з I кварталом. Результат випередив очікування зростання на 6,8% економістами, опитаними The Wall Street Journal.
Надійні закордонні поставки, що відображають оновлену силу в світовій економіці, і стійке споживання всередині країни допомогли компенсувати уповільнення інвестицій. В результаті Китай зміг відповідати цільовим показникам зростання на 6,5% за рік, хоча залишаються побоювання щодо того, наскільки різко економіка буде сповільнюватися в другій половині року.
На квартальній основі валовий внутрішній продукт (ВВП) Китаю зріс на 1,7% порівняно з попередніми трьома місяцями на сезонно скоригованій основі, додало бюро, порівняно з 1,3% у січні-березні, що вказує на те, що динаміка в економіці може бути кращою, ніж показують дані за рік.
У червні промислове виробництво в Китаї збільшилося більш швидкими темпами, що свідчить про постійну стабільності у другій за величиною економіки в світі.
Обсяг промислової продукції з доданою вартістю, приблизний показник економічного зростання, в червні виріс на 7,6% в порівнянні з попереднім роком, в травні зростання склало 6,5%. Зростання перевищило середній прогноз збільшення на 6,5% 14 економістів, опитаних The Wall Street Journal.
Порівняно з попереднім місяцем промислове виробництво в червні збільшилося на 0,81%, в травні зростання склало 0,51%.
Китай опублікував несподівано позитивну статистику
Інвестиції в основний капітал у неробочих районах Китаю зросли на 8,6% у першому півріччі 2017 р. порівняно з аналогічним періодом минулого року, що на 8,6% більше, ніж у січні-травні. Зростання інвестицій в основний капітал, уважно спостережуваний показник будівельної активності, випереджав середній прогноз економістів щодо зростання на 8,4%.
Роздрібні продажі виросли на 11% у червні порівняно з попереднім роком, прискорившись з 10,7% у травні. Показник був вищій за середній прогноз на 10,7% в червні.
Роздрібні продажі в червні виросли на 0,93% порівняно з попереднім місяцем. У травні вони зросли на 0,86%.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас