Ілон Маск попередив про загрози штучного інтелекту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілон Маск попередив про загрози штучного інтелекту

Технології&Авто
2299
Генеральний директор компанії SpaceX і Tesla Ілон Маск назвав штучний інтелект найбільшим ризиком, з яким ми стикаємося як цивілізація. Про це пише журнал Fortune.
“Штучний інтелект — той рідкісний випадок, коли нам потрібно бути активними у регулюванні, а не реагувати. Тому що до того часу, коли ми будемо реагувати, стане вже занадто пізно”, — заявив Маск.
Мільярдер зазначив, що завдяки своїй роботі має доступ до найбільш передового штучного інтелекту, а тому людям дійсно варто дослухатися до його слів. Він закликав законодавців активніше працювати над державним контролем в цій галузі.
“Роботи можуть почати війну, випускаючи фейкові новини та прес-релізи, підроблюючи облікові записи електронної пошти та маніпулюючи інформацією”, — додав Маск.
Ілон Маск — далеко не перша людина, яка попереджає про загрози, що може нести штучний інтелект. Раніше, наприклад, таке саме застереження зробив і відомий вчений і популяризатор науки Стівен Хокінг, назвавши штучний інтелект можливою причиною загибелі людської цивілізації.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас