Fitch підтвердило рейтинги Китаю на рівні "A+" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердило рейтинги Китаю на рівні "A+"

Світ
159
Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) Китаю в іноземній і національній валютах на рівні “A+”, прогноз – стабільний, йдеться в повідомленні агентства.
Короткострокові РДЕ країни в іноземній і національній валютах підтверджені на рівні “F1+”.
“Рейтинги Китаю підтримані стійким зовнішнім фінансуванням і сильними макроекономічними характеристиками. Перспективи зростання (економіки – ред.) країни залишаються сприятливими в найближчому майбутньому, а економічна політика ефективна на тлі безлічі внутрішніх і зовнішніх викликів за останній рік”, – йдеться в релізі.
Водночас агентство зазначає, що в середньостроковій перспективі зростання економіки Китаю буде обмежене через можливі економічні та політичні потрясіння. Fitch прогнозує, що зростання ВВП Китаю сповільниться в 2018 році до 5,9% з 6,5% в 2017 році.
Негативна рейтингова дія можлива в разі стійкого відтоку капіталу, який послабить фінансову стабільність країни, зазначено в релізі. До позитивних рейтингових дій може привести широке поширення китайського юаня як резервної валюти.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас