ВТБ взяв курс на стиснення бізнесу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВТБ взяв курс на стиснення бізнесу в Україні

Фондовий ринок
1166
ВТБ планує стиснення бізнесу в Україні через складнощі з продажем дочірніх банків, повідомив журналістам глава банку Андрій Костін в кулуарах Міжнародного фінансового конгресу в Санкт-Петербурзі.
“Ми продали б (банки в Україні – ред.), але там лукавий підхід полягає в тому, що по суті ніхто з тих, хто приходить, пропонує, і всі говорять, що Порошенко (президент України Петро Порошенко – ред.) їм дав згоду, ніхто потім в результаті не може отримати згоду (Національного банку України – ІФ) на купівлю банку”, – сказав Костін.
Він додав, що ВТБ паралельно з пошуком нових покупців на українські банки розглядає можливість різкого стиснення бізнесу. “Українська влада не хоче продажу наших банків, вони хочуть їх убити, потихеньку “втопити” і до цього будуть справу вести, на мій погляд. Тому ми зараз паралельно з пошуком чергових покупців, які всі говорять, що вони готові, що у них все там погоджено, ми просто взяли (курс – ред.) на стиснення різке”, – зазначив він.
Костін підкреслив, що для стиснення потрібні додаткові гроші. “Нам, звісно, потрібні додатково гроші, тому ми продаємо активи, в тому числі і заставні, офіси закриваємо. За рахунок цих виручених грошей хочемо розплачуватися з нашими клієнтами, тому що, не розплатившись, ти не можеш стиснутися”, – підкреслив він.
“Ми хочемо закривати офіси і фактично звести (присутність) до одного офісу в перспективі в Києві”, – додав Костін.
За його словами, на процес стиснення бізнесу може піти як мінімум рік-півтора. “Іншого шляху немає. Треба стиснутися і подивитися далі, що буде. Зрештою можемо закрити банк”, – зазначив глава ВТБ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас