У США наполягають на введенні стандартів фінансового обліку для сфери криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США наполягають на введенні стандартів фінансового обліку для сфери криптовалют

Фінтех і Картки
467
Рада зі стандартів фінансового обліку США (FASB) розглядає питання про необхідність розробки керівних принципів для компаній, що працюють з біткоїном та іншими криптовалютами. Про це пише Reuters.
За інформацією агентства, FASB поки ще не визначився з тим, чи буде відомство займатися розробкою стандартів фінансового обліку для компаній, що працюють з електронними валютами. Однак відповідний запит був направлений з боку Палати цифровий комерції (CDC), що базується у Вашингтоні — некомерційної групи, яка відстоює інтереси представників індустрії цифрових валют.
Як заявила голова CDC Періенн Боринг, відсутність галузевих стандартів створює бар’єри як для інвесторів, так і для підприємців.
“Відсутність стандартів обліку для цифрових валют є серйозною проблемою для компаній, що бажають впроваджувати інновації і інвестувати в цю цікаву передову технологію. Це може стримувати економічне зростання Сполучених Штатів”, — зазначила вона.
Таким чином, існує висока ймовірність того, що за ініціативою Палати цифровий комерції FASB все ж таки приступить до розробки стандартів фінансового обліку для цифрових активів.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас