У Єврокомісії повідомили, коли Україна отримає черговий транш макрофінансової допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Єврокомісії повідомили, коли Україна отримає черговий транш макрофінансової допомоги

Казна та Політика
409
Віце-президент Європейської комісії, європейський комісар з питань євро та соціального діалогу Валдіс Домбровскіс заявляє, що Україна може отримати третій транш макрофінансової допомоги ЄС в EUR600 млн у грудні при виконанні умов до середини листопада.
“І сьогодні нам дійсно потрібно працювати над тим, щоб виконати умови отримання третього траншу макрофінансової допомоги”, – цитує прес-служба Кабінету міністрів України слова єврокомісара на зустрічі з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом
За його словами, умови отримання траншу стосуються боротьби з корупцією, продовження програм енергоефективності, поглиблення взаємодії у сфері проблем вимушених переселенців і конкретних економічних питань.
“Часу не так багато – до середини листопада важливо все завершити, оскільки є і внутрішні процедури ЄС, щоб ми в грудні виплатили транш”, – сказав Домбровскіс.
У повідомленні прес-служби наголошується, що Україна і Європейський Союз готові поглибити співробітництво в рамках спільної програми реформ, розпочатої в 2015 році, для отримання Києвом третього траншу макрофінансової допомоги обсягом EUR600 млн до кінця нинішнього року.
“Сторони також домовилися провести в цьому році процес підготовки нових проектів і програм співпраці в економіці і соціальній сфері”, – сказано в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас