Створено зарядку для електромобілів, вбудовану в сонячний інвертор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено зарядку для електромобілів, вбудовану в сонячний інвертор

Технології&Авто
666
Ізраїльський стартап SolarEdge оголосив про випуск домашньої системи для зарядки електромобіля, яка вбудована в інвертор, підключений до сонячних панелей. Це дозволить об’єднати дві системи.
На такий продукт минулого року натякав ще Ілон Маск: він обіцяв, що його сонячні дахи будуть об’єднані з Powerwall після виходу другої версії настінної зарядки для електромобілів. Однак на останньому заході Tesla цей продукт так і не був представлений. Зате його реалізували в Ізраїлі. Тим більше, що компанія SolarEdge була партнером Tesla зі створення першого покоління Powerwall. Вона заявляє, що її зарядка – перший в світі EV-зарядний пристрій, інтегрований в сонячний інвертор.
Пристрій SolarEdge може заряджати автомобіль як з електромережі, так і від сонячної батареї. «Зарядний пристрій вбудовано в інвертор HD-Wave і підсилює режим експлуатації сонячної енергії. Цей режим використовує як електромережу, так і PV (фотоелектричну систему), заряджаючи автомобіль з потужністю 9,6 кВт на другому рівні, що в шість разів швидше від стандартної зарядки першого рівня. Якщо сонячна енергія недоступна, зарядка буде використовувати електромережу для зарядки потужністю 7,6 кВт на другому рівні, що в п’ять разів вище від зарядки першого рівня».
Новий зарядний пристрій зможе працювати з системами «розумної зарядки», яка буде знижувати потужність, коли сонячна енергія недоступна. «SolarEdge прагне до розробки інноваційних рішень для збільшення використання відновлюваних джерел енергії, – каже Гай Селла, генеральний директор компанії. – Додавання EV-зарядки до нашого зростаючого асортименту продуктів дозволить власникам домашніх систем відновлюваної енергії легко управляти своїми енергетичними потребами». Поки невідомо, скільки буде коштувати нова зарядка, SolarEdge обіцяє оголосити ціни до кінця року.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас