Міноборони отримає 600 мільйонів на танки "Оплот" і ракети "Вільха" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міноборони отримає 600 мільйонів на танки "Оплот" і ракети "Вільха"

Казна та Політика
2109
Уведеним в дію рішенням РНБО передбачається виділення Міністерству оборони додаткових бюджетних призначень у розмірі 600 млн грн на сучасне озброєння та військову техніку.
Зокрема, на виконання дослідно-конструкторських робіт з розробки новітнього ракетного озброєння буде виділено 300 млн грн, ще 300 млн грн – на поставку танків “Оплот”. Про це йдеться у рішенні РНБО України від 10 липня “Про невідкладні заходи щодо фінансування потреб національної безпеки і оборони України у 2017 році”, оприлюдненому на сайті Президента України.
Згідно з документом, РНБО доручила Кабінету міністрів внести до Верховної Ради пропозиції до проекту закону “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2017 рік” (№ 6600 від 21 червня 2017 року), який готується до другого читання.
Зокрема, пропозиції стосуються встановлення додаткових бюджетних призначень для Міністерства оборони України. Пропонується виділити МОУ додаткові 4 млрд грн за рахунок коштів спеціального фонду державного бюджету України (конфіскованих коштів та коштів, отриманих від реалізації майна, конфіскованого за рішенням суду за вчинення корупційного та пов’язаного з корупцією правопорушення).
З цієї суми 1 млрд грн планується спрямувати на закупівлю озброєння та військової техніки, на закупівлю та виробництво боєприпасів – 1,4 млрд грн, будівництво житла для військовослужбовців – 1 млрд грн.
Ще 600 млн грн передбачено спрямувати на “сучасне озброєння та військову техніку” – “зокрема, на виконання дослідно-конструкторських робіт з розробки новітнього ракетного озброєння – 300 млн гривень, поставку бронетанкового озброєння БМ “Оплот” – 300 млн гривень”, зазначається у рішенні РНБО.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас