У жовтні в Голландії запустять нову систему соцгарантій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У жовтні в Голландії запустять нову систему соцгарантій

Світ
730
Міністерство соціальних справ і зайнятості Нідерландів схвалило тестування нової системи соціальних гарантій в п’яти голландських містах. Спочатку в країні повинні були провести випробування безумовного основного доходу (БОД), але нова програма не відповідає його критеріям.
У жовтні нові системи соціальних гарантій почнуть тестувати у Гронінгені, Вагенінгені, Тілбурзі, Девентері і Тен-Бурі. Протягом двох років ці голландські міста будуть практикувати нові методи надання соціальних гарантій. Про це повідомляє ресурс BIEN.
Учасниками експерименту стануть громадяни, які вже отримують соціальну підтримку від держави. Їх відберуть випадковим чином і розподілять за групами. На даний момент відомі умови участі для трьох груп.
Перша буде отримувати встановлені допомоги, але її не зобов’яжуть відвідувати навчальні заняття для безробітних та подавати певну кількість відгуків на вакансії. Друга група, навпаки, отримає доступ до посиленої підготовчої програми і також продовжить отримувати допомогу.
Третя група збереже допомоги, навіть якщо почне заробляти. Схожі умови виконують учасники експерименту з БОДом у Фінляндії. В експерименті, запущеному в січні 2017 року, бере участь 2000 безробітних. Щомісяця вони отримують €560, але, на відміну від звичайних одержувачів соцгарантій, їм дозволено працювати і отримувати додатковий дохід.
Однак у Голландії свої заробітки в повній мірі зберегти не вдасться. Учасники третьої експериментальної групи зможуть залишити собі лише 50% доходів і не більше ніж €199 на місяць. На даний момент жителі Нідерландів, які одержують допомогу, можуть зберігати лише 25% доходів і лише протягом півроку.
У Гронінгені і Тен-Бурі сформують четверту групу, учасники якої зможуть самостійно вибрати одну з трьох програм.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас