Audi представила A8 з 3 рівнем автономності (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Audi представила A8 з 3 рівнем автономності (відео)

Технології&Авто
1075
На своєму першому автомобільному саміті Audi представила нову модель A8. Її головною особливістю став 3 рівень автономності, повідомляє Engadget.
Нагадаємо, зараз усіма автовиробниками прийнято шкалу автономності з 6 рівнів. Де рівень 0 означає традиційні автомобілі – людина повинна сама все контролювати. На 5 рівні – повна автономність. Фактично, водій може переміститися на задній диван і забути про управління. Між крайніми точками рівні автономності відрізняються ступенем залученості водія в процес.
На сьогоднішній день провідні розробники систем автопілотування вирішили перескочити через 3 рівень автономності, і з 2-го відразу перейти на 4, але над цим рівнем треба ще багато працювати. І Audi робить ставку саме на це: поки інші допрацьовують 4 рівень, автовиробник випустить автомобіль з повноцінним 3.
3-й рівень означає, що водій так само повинен сидіти за кермом, бути уважним до поведінки машини, але може відволіктися під час поїздки – оновити статус в Facebook, відповісти на повідомлення, перевірити пошту. Спати за кермом, як і раніше, не можна, тому що в складній дорожній ситуації, або в разі збою в системі, автомобіль може попросити водія підключитися.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас