НБУ: ПриватБанк до націоналізації був фінансовою пірамідою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: ПриватБанк до націоналізації був фінансовою пірамідою

Фондовий ринок
2541
ПриватБанк до націоналізації був фінансовою пірамідою. Про це заявила заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова, спираючись на висновки компанії EY, яка проводила незалежний аудит фінустанови.
За її словами, кредитна політика, що проводилась колишнім менеджментом ПриватБанку, була ризикованою, оскільки лише 14,9 млрд зі 206,5 млрд грн знецінених кредитів були надані фізособам та МСБ.
“Для порівняння: обсяг коштів населення в банку на момент входження держави в капітал складав 151,2 млрд грн. Тобто, у банку до націоналізації не було ресурсів для повернення вкладів. Приватбанк був фінансовою пірамідою”, – заявила Рожкова.

Довідка Finance.UA:

  • 18 грудня 2016 року уряд прийняв рішення про націоналізацію ПриватБанку, кінцевими бенефіціарами якого на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.
  • Таким чином, держава отримала 100% в його капіталі, а ПриватБанк був докапіталізований на суму 116,8 млрд грн.
  • У результаті аудиту з’ясувалося, що 100% корпоративного кредитного портфеля Приватбанку було видано пов’язаним особам, і фінустанова потребує додаткової капіталізації ще мінімум на 38 млрд грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас