"Бориспіль": Переговори з Ryanair від початку були приречені на провал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Бориспіль": Переговори з Ryanair від початку були приречені на провал

Фондовий ринок
874
Перемовини авіакомпанії Ryanair та аеропорту “Бориспіль” з фінансових питань були приречені з моменту фіксації ставки пасажирського збору у розмірі $7,5, яка відображена у Меморандумі між Міністерством інфраструктури та керівництвом авіакомпанії.
Про це йдеться у офіційній заяві державного підприємства щодо виходу європейського лоукостеру Ryanair з переговрного процесу.
Згідно з повідомленням прес-служби “Борисполя”, задля задоволення вимог Ryanair було зменшено ставку пасажирського збору з $17 до $13 для всіх авіакомпаній, що означає для українського аеропорту недоотримання щорічно 360 млн.грн.
Зазначається, що ставка даного збору встановлюється Наказом міністерства інфраструктури. Без відповідної зміни отримання очікуваних Ryanair $7,5 за одного пасажира не могло відбутися.
У державному підприємстві також заявили, що Бориспіль неодноразово попереджав щодо неможливості задоволення в повному обсязі фінансових очікувань європейського перевізника внаслідок специфіки українського законодавства та конфлікту моделі лоу-кост аеропорту та хабового аеропорту, яким є “Бориспіль”.
“Процес укладання типового контракту на обслуговування авіакомпанії в аеропорту “Бориспіль” із суто економічного процесу перетворився на поле для політичних дивідендів окремих осіб”, – додали у прес-службі аеропорту.

Довідка Finance.UA:

  • 15 березня один з найбільших європейських лоукостерів Ryanair заявив про вихід на український ринок авіаперевезень.
  • 5 липня директор аеропорту “Бориспіль” Павло Рябікін повідомив, що договір з Ryanair вже підписаний.
  • 6 липня з’явилася інформація, що “Бориспіль” підписав свою версію договору з Ryanair, в якій не враховані окремі вимоги європейського лоукостера, які, за словами Рябікіна, обійдуться українському аеропорту в 2 мільярди збитків на рік.
  • 10 липня Ryanair офіційно скасував вихід на український ринок.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас