У Шотландії створили автомобіль на віскі (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Шотландії створили автомобіль на віскі (відео)

Технології&Авто
553
Працюючи разом з віскікурнею Perthshire’s Tullibardine, компанія Celtic Renewables Ltd з університету Единбурга створила біопаливо під назвою біобутанол, яке має замінити бензин і дизель. Як передає Популярна Механіка, воно зроблене із решток, які залишаються після виробництва віскі і самі по собі непотрібні.
За словами засновника Celtic Renewables професора Мартіна Тангні: “Ми використали цілком традиційний процес ферментації під назвою ABE, і в результаті отримали з відходів біобутанол. І він може прямо замінити бензин. Вперше в історії машина проїхала на біопаливі, створеному з відходів, що залишилися після виробництва віскі“.
Щорічно в Шотландії після виробництва віскі залишається 750 000 тонн відпрацьованих зерен і два мільярди літрів рідких відходів. Celtic Renewables вже отримали грант на 9 мільйонів фунтів для будівництва заводу з виробництва біобутанолу, який за планом повинен повністю увійти в дію вже в 2019 році. За попередніми оцінками віскі-біопаливо має глобальний потенціал і може створити в Шотландії промисловість, річний дохід якої буде перевищувати 100 мільйонів фунтів на рік.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас