Франція зупинить майже третину своїх ядерних реакторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція зупинить майже третину своїх ядерних реакторів

Технології&Авто
1244
Французький уряд планує до 2025 року скоротити до 50% частку АЕС у виробленні електрики з 72%, які атомна енергетика займала в минулому році. Для цього доведеться зупинити 17 ядерних реакторів з 58, повідомляє Bloomberg.
Міністр комплексних екологічних перетворень Франції Ніколя Юло заявив, що компанії Électricité de France, контрольованому державою оператору всіх промислових ядерних реакторів у країні, можливо, доведеться припинити роботу 17 з них, щоб виконати плани уряду по зниженню частки атомної генерації в виробництві електроенергії до 50% до 2025 року. Точна кількість реакторів, які необхідно закрити, уточнюється, тому що «ми не до кінця розробили наш кліматичний план», – сказав Юло.
Зупинка 17 реакторів до 2025 року стане величезним викликом для Франції і EDF, оскільки в минулому році на частку атомної енергетики припадало 72% вироблення електроенергії в країні. Хоча уряд і збирається розвивати відновлювальну енергетику, поки що точно не ясно, як він заповнить закриття майже третини промислових реакторів. Держава також зіткнеться з труднощами через вимоги оператора-монополіста відшкодувати втрачений дохід і вартість дострокового демонтажу реакторів.
У січні EDF досягла компромісу з урядом, згідно з яким компанія отримає 490 млн євро ($559 млн) компенсації за зупинку двох реакторів на АЕС Фассенхайм.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас