Творці вірусу, який вражає пристрої Android, вже заробили 1,5 млн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Творці вірусу, який вражає пристрої Android, вже заробили 1,5 млн доларів

Кримінал
1747
Півтора мільйони доларів – в таку суму експерти оцінюють прибуток, який отримали творці нового вірусу.
CopyCat, за попередніми підрахунками, вже вразив близько 14 мільйонів пристроїв на операційній системі Android. Про це повідомила прес-служба американської компанії «Check Point Software Technologies», що займається кібербезпекою.
Творці поширюють свій вірус за допомогою ММС-повідомлень. Так, проникаючи в програмне забезпечення мобільного телефона, вірус довільно вибирає контакти Android і відправляє їм зображення через ММС.
Далі користувач, який ні про що не підозрює, відкриваючи це повідомлення на своєму смартфоні, автоматично запускає вірус – додаток з розширенням apk. Поки вірус орудує в мобільному пристрої, його власник ні про що не здогадується, а ворожа програма тривалий час ніяк не проявляє себе. Водночас антивірусні програми поки не можуть впоратися з CopyCat.
Експерти розповіли, що розробники шкідника отримують величезні доходи за рахунок реклами через заражені пристрої Android. За попередньою аналітикою, вже зараз творці CopyCat заробили приблизно півтора мільйони доларів.
За даними прес-служби, від вірусу постраждало найбільше користувачів Південно-Східної Азії. Також є дані про майже 300 тисяч заражених пристроїв американців.
За матеріалами:
hyser
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас