"Державі - дірку від бублика": Омелян повідомив про можливу зупинку роботи "Дніпроавіа" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Державі - дірку від бублика": Омелян повідомив про можливу зупинку роботи "Дніпроавіа"

Фондовий ринок
1919
Авіакомпанія “Дніпроавіа” (м. Дніпро) може зупинити роботу у вересні поточного року, повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ефірі одного з українських телеканалів з посиланням на співробітника авіакомпанії.
“Я вилітав з “Борисполя” в Бухарест на українсько-румунські переговори і до мене підійшов співробітник компанії і запитав, що буде з “Дніпроавіа”. Потім він повідомив, що у вересні компанія фактично закривається. Ми пережили таке з “АероСвітом”, тепер переживаємо з “Дніпроавіа”, коли замість того, щоб віддати державі борги, активи переводяться на “Розу Вітрів”, а держава отримує дірку від бублика”, – заявив міністр.

Довідка Finance.UA:

  • Фонд держмайна наприкінці серпня 2009 року продав 94,572% акцій компанії ТОВ “Галтера”, що увійшла до фінансово-промислової групи “Приват”, співвласником якої є бізнесмен Ігор Коломойський.
  • 30 березня 2017 року за поданням Дніпропетровської обласної прокуратури було вирішено 94,5% акцій ПАТ “Авіаційна компанія “Дніпроавіа” списати на користь держави.
  • 31 березня Госпсуд Дніпропетровської області задовольнив позов Фонду держмайна (ФДМ) про розірвання договору купівлі-продажу пакета акцій “Дніпроавіа” і повернення їх державі.
  • “Дніпроавіа” визнала рішення суду про повернення її в держвласність незаконним, таким, що підлягає оскарженню.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас