Європарламент загрожує накласти вето на переговори щодо Brexit — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламент загрожує накласти вето на переговори щодо Brexit

Світ
451
Європарламент загрожує накласти вето на переговори щодо виходу Великобританії зі складу Європейського союзу (Brexit) в разі, якщо Лондон не погодиться поліпшити умови, за яких громадяни ЄС зможуть залишатися в Об’єднаному Королівстві.
Про це повідомило агентство dpa з посиланням на поширену заяву Європарламенту.
У підписаному членами координаційної групи Європарламенту документі на ім’я глави делегації ЄС на переговорах про Brexit Мішеля Барньє йдеться, що парламентарії не можуть погодитися з пропозицією Лондона, зробленою в кінці червня. Тоді прем’єр-міністр країни Тереза Мей заявила, що Великобританія дасть можливість 3,2 млн громадян країн ЄС, які живуть в країні, подати заяву про надання права проживання там після Brexit.
Як вважають в Європарламенті, пропозиція Т.Мей свідчить про те, що Великобританія після виходу з Євросоюзу відмовляється гарантувати всі права громадян ЄС, які проживають там, якими вони користуються в даний час.
Європарламентарі вважають це порушенням принципу, згідно з яким після завершення процесу Brexit всім європейцям у Великобританії повинні бути надані ті ж права, що і 1,2 млн британських жителів, що залишаються в країнах ЄС. Замість цього, вважають у Брюсселі, Лондон намагається надати європейцям “статус другого класу”, зазначає Deutsche Welle.
Тема умов проживання громадян ЄС в Великобританії після її виходу з ЄС має стати головною на переговорах по Brexit, які планується провести 17 липня в Брюсселі. При цьому вони не можуть розпочатися без схвалення депутатів Європарламенту.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас