Siemens домагатиметься покарання для компаній РФ через турбіни у Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Siemens домагатиметься покарання для компаній РФ через турбіни у Криму

Фондовий ринок
1055
Німецька компанія Siemens вживає юридичних засобів, щоб завадити встановленню газових турбін свого виробництва на нових електростанціях в анексованому Росією Криму. У понеділок, 10 липня, промисловий конгломерат заявив, що як мінімум дві з чотирьох поставлених на півострів, який став об’єктом санкцій Європейського Союзу, газових турбін вироблені за участі Siemens та вивезені до Криму проти волі компанії.
“Ми вивчаємо, які ще кроки можемо зробити”, – цитує позицію компанії агенція Reuters. У Siemens наголосили, що негайно припиняють будь-яку співпрацю із російськими контрагентами, причетними до цього у скандалу. У тому числі – і з “Інтеравтоматикою”, підрядником, який мав встановлювати турбіни в Криму та частина якого належить німецькому концерну. Siemens допустила, що домагатиметься скасування поставок та кримінальної відповідальності для причетних осіб із партнера за контрактом, російської держкомпанії “Технопромекспорт”.
Німецька компанія наголосила, що в останній письмово гарантували те, що не передаватимуть турбіни до Криму.

Довідка Finance.UA:

  • 6 липня в ЗМІ з’явилася інформація, що Росія в обхід санкцій здійснила поставку до окупованого Криму німецьких газових турбін Siemens.
  • У зв’язку з антиросійськими санкціями ЄС заборонив європейським компаніям поставляти енергетичні технології на територію Кримського півострова.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас